10 mei 2021: Karen blog 16


Goedendag allemaal. Het is fijn om weer iets met jullie te mogen delen. Ik vind het ook fijn om op de blogs van Yovani (dromen), Lisette (boekjes overlaag bij de grond en op avontuur in de natuur) en Mark (zijn arbeid in de tuin) te kunnen reageren. Ik vind het hele inspirerende blogs en ik ga daar graag mee verder.

Allereerst moest ik erg lachen om Mark zijn lied. Sinds drie jaar zijn Eric en ik trotse opa en oma van Billie. Een van haar lievelingsnummers is: In de maneschijn….zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is. Ondertussen heeft ze mijnatelier ook ontdekt (en helaas ook alle materialen in de kastjes) en daar maken we spannende creaties. In het boek “werken met kleuters” zagen we de duizendpoot. Met kurk en verf stempelen. Heerlijk de energie met zijn drieën in het atelier.


Dit is de duizendpoot van Billie.

Dit is mijn duizendpoot

Vandaag heb ik ook lekker in de tuin gewerkt. Wat een wonder, zaadjes planten en die weer verspenen. Dan elke dag kijken wat de pluksla, courgettes etc. doen. Ik vind het pure rijkdom. Wat zaai je en wat komt er op. Wat heeft elk plantje nodig?

Vorig jaar (begin corona) zijn Eric en ik begonnen met onze eerste moestuinbak. We konden niet op pad en wilden meer thuis creëren. Het beviel ons zo goed dat er nu al drie bakken staan. De bonen, palmkool en sla staan er al in en volgende week zet ik de andere jonkies erbij. Dat klinkt heel simpel maar…….. Wat er gebeurde was dat de beukenhaag deze winter dacht woh verse aarde. Daar ga ik me eens lekker in nestelen. We hebben alle wortels en aarde eruit moeten halen en Eric heeft een week gezeefd om de aarde weer schoon te krijgen.

Bijkomend voordeel was dat er wel mooie wortels in zaten.

Voor hen die mij nog niet kennen ik ben erg van de vindsels en dan vooral die van de natuur (zaden, bladeren, bast, takken, schelpen, zeewier, stuifmeel, veren etc. etc.) Als men mij ergens zoekt kijken ze naar een gebukte vrouw die weer wat vindt. Heerlijk vind ik dat.Dus daar ging ik weer wassen, nog eens wassen, drogen en pletten. Dit werk heb ik van deze wortels gemaaktEen andere wortel achter uit de tuin heeft deze bestemming gekregenDe stuifmeel is verwerkt in een niet erg mooi beeld maar samen met de foto van de kastanje ben ik er blij mee.Nu ben ik bezig met takken die ik gevonden heb. Ik ben ermee gaan weven en wil er wortels aan gaan hangen. Een idee van het begin proces.Over drie weken mag ik weer een blog maken en hoop jullie meer van de weef creaties te kunnen laten zien. Alvast een heel fijn weekend en tot vlug.

Karen Baarspul (karen.baarspul@gmail.com)
www.karenbaarspul.com