5 juni 2021: Karen blog 18


Goedendag allemaal. Hierbij weer mijn laatste blog van dit jaar. Mooi om de blog van Yovani te lezen en te zien. Wat een andere natuur en bloemen in Mexico en hoe bijzonder is het wat natuur waar je ook bent zo’n helende kracht heeft.

Wij hebben een week prachtig weer gehad na heeeel veeel regen. Het voordeel is dat de plantjes en bloemen omhoog schieten. Er zijn lupines, duizendschoon en akeleien. Ook is er veel groen waar ik nog niet weet wat het gaat worden. Spannend. Toen we hier zes jaar geleden kwamen wonen had ik in mijn hoofd een idee hoe onze tuin eruit moest zien. Dat heb ik nu gelukkig helemaal kunnen loslaten. In Arnhem Zuid heb je klei grond en alle planten die ik mee genomen had van de Geitenkamp zijn hier zachtjes gestorven. Nu ben ik blij en vol verwondering wat hier wel wil en kan groeien en wat de vogels mee nemen.

Ik heb wat foto’s genomen van de bloemen en op de achtergrond een tekst gezet. Affirmaties die me laten weten wat voor mij belangrijk is.


De laatste weken ook bezig geweest met mijn weefsels en takken. I.v.m. een verbouwing is het nog niet af maar laat ik jullie wel de volgende stadia zien.

Natuurlijk ook weer hulp van Zowie, onze creatieve kat en altijd erbij. Zo dierbaar en gezellig.Bij dit project is een wilgentak aan elkaar gebonden. Het thema is stilte, daarom veel wit.(wat is associeer met stilte) Ik weef hier in de rondte. Kost veel tijd maar het is heel fijn om te doen.Het andere object, een tak met weefsel, krijgt wortels. Deze wortels, weet je nog die van de moestuin, heb ik op handgeschept papier geplakt en daarna weer uit geknipt. Dit object wordt dan weer aan de tak met weefsel gehangen.


Ik vind het fijn om met organische materialen te werken. Twee en een half jaar geleden heb ik 3 maanden een blog bij gehouden voor het Mexico project. Toen ben ik voor het eerst gaan experimenteren met stof, fotografie , wol, weefsels etc. Wat een cadeau. Ik vind het fijn om met oer materialen te werken.

Karen Baarspul (karen.baarspul@gmail.com)
www.karenbaarspul.com