27 januari 2021: Lisette blog 02


Van “Warm Welkom” naar “Warm op stap”

Karen had het vorige week in het eerste doorgeefblog over Warm Welkom en liet haar miniatuurmuseum zien. Een plek om je warm en gekoesterd te voelen in de koude Corona-winter in Nederland.
Door de lockdown en avondklok zijn onze mogelijkheden buitenshuis momenteel beperkt. Als je dan toch op stap gaat, dan graag met een warm hoofd. Allerlei hoofddeksels kunnen je hoofd warm houden. De kinderen in Mexico tekenden twee verentooien en een warme muts.


Sinds november 2020 brei ik mutsen. Breien ontspant me en het helpt om mijn hoofd leeg te maken en om tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen. De mutsen verkoop ik voor 10 euro en dit gehele bedrag gaat naar Creatieve Projecten Mexico, de organisatie achter deze website.Op de website www.mutsenvoormexico.nl is het huidige aanbod aan mutsen te zien en kunnen de mutsen besteld worden. Er zijn tot nu toe 65 mutsen verkocht. De meeste in Nederland, maar mijn mutsen houden ook hoofden warm in Bosnië, Californië en in Mexico.


Samen met donaties heeft het mutsenproject nu 800 euro opgebracht. Creatieve Projecten Mexico is hier erg bij mee, omdat veel sponsoractiviteiten afgelast zijn ivm Corona. Hieronder een foto om aan te geven hoeveel mutsen ik gebreid heb. Ook geïnteresseerd geraakt in een muts? Check www.mutsenvoormexico.nl.


Lisette (lisetteterburg@upcmail.nl)