28 april 2021: Lisette blog 14


Muchosgracias voor je mooie reactie op mijn vorige blog!Je hebt de emoties in mijn monoprints goed gezien. Ik vind het troostend en bemoedigend hoe je spreekt over omgaan met moeilijkheden in het leven. We komen ze allemaal tegen, zeker nu Corona het dagelijks leven zoveel zwaarder maakt. Ik hoop voor jou dat je ook kan blijven glimlachen en genieten van de goede momenten in het leven. Ik hoorde daar van de week iemand het woord “Betovermomenten” voor gebruiken. Het woord alleen al geeft me een glimlach en laat me terugdenken aan kleine geluksmomentjes zoals de zon op mijn gezicht, een mooi gesprek met een van mijn puberzoons of het roodborstje dat me vaak komt begroeten.

Je tekening van FridaKahlo is prachtig en mooi gedetailleerd. Zij is inderdaad een inspirerend voorbeeld het leven ten volle leven ondanks alle tegenslag en pijn.

De andere tekening is ook erg mooi gemaakt en raakt me sterk. Eerst dacht ik dat het over eenzaamheid ging, maar hoe langer ik keek, hoe meer de rust en stilte me raakten. Er spreekt voor mij een groot vertrouwen uit in het leven, in de natuur, mogelijk zelfs in het goddelijke.Het brengt me bij acceptatie van mijn huidige situatie en biedt hoop op een betere toekomst. Dankjewel voor deze mooie tekening!!

Ook voor mij brengt de natuur rust en hoop, zeker nu in de lente alles weer tot leven komt en in bloei staat. Wat een levenskracht! Net zoals bij deze tekeningen van de kinderen uit Mexico.


Onlangs, toen ik niet in de stemming was om te tekenen en te schilderen, heb ik samen met Karen Baarspul boekjes gemaakt over de natuur. In collagetechniek, dus heerlijk knippen en plakken met plaatjes uit tijdschriften.

Hieronder laat ik ze in twee filmpjes zien.

“Laag bij de grond” gaat over wat er te zien is in de tuin, als je niet rechtop blijft staan, maar neerknielt om het van dichtbij te zien en te ontdekken. Dan kom je zelfs een doorgeknipte internetkabel tegen… OhOh!


“Op avontuur in de natuur” is een gedroomde reis door de natuur met nieuwe wegen om te ontdekken en de overdadigheid aan planten, bloemen en beestjes. Ook relaxen in de natuur en in het water hoort daar voor mij bij.


Yovani, ik vind het heel erg leuk om blogs met je uit te wisselen.
Dikke beso en tot de volgende keer, Lisette (lisetteterburg@upcmail.nl).