9 juni 2021: Lisette blog 19


Hebben jullie ook zo genoten van de blogs over de natuur van de afgelopen weken? Ik vind het altijd zo inspirerend om te zien hoe Karen vindsels uit de natuur, zoals takken, wortels en bladeren, combineert met kunstenaarsmaterialen als papier, verf, inkt, krijt, wol en borduurgaren. Zij doet dit op een heel eigen subtiele en kunstzinnige manier.

Onlangs heb ik zelf ervaren hoe leuk (en verslavend!) het is om in de natuur op zoek te gaan naar vondsten die je inspireren en je creativiteit stimuleren. Ik ben op zoek gegaan naar platte gladde stenen om er Happy Stones van te maken.

Een Happy Stone is een mooie beschilderde steen waar je blij van wordt. Als je er eentje vindt, kan je deze laten liggen, meenemen of verplaatsen. De bedoeling is uiteindelijk dat de stenen een echte reis gaan maken en dus zwerfkeien worden en op deze manier steeds opnieuw iemand blij kunnen maken.

Ondanks minder besmettingen en minder patiënten op de IC’s, speelt Corona nog steeds een grote rol in ons dagelijks leven. Happy Stones proberen een glimlach op je gezicht te brengen en een steuntje in de rug te zijn. Daarom is het ook zo mooi dat je de steen daarna weer ergens neerlegt om zo een ander tot troost te zijn.

Op internet is te vinden hoe je de stenen het best kan beschilderen met acrylverf of verfstiften. Het blijkt een leuk klusje te zijn en heel ontspannend. Ik ben lekker in de tuin bezig geweest, samen met Karen.


Hieronder een paar van mijn Happy Stones. Kijk goed om je heen, wie weet kom je ze ergens tegen….

Tekeningen van de jongeren uit Mexico die voor mij bij het onderwerp Happy Stones passen zijn de volgende vier:

Op de eerste tekening zijn stenen (rotsen) te zien in het maanlicht. Misschien liggen zij te wachten om omgetoverd te worden tot Happy Stones?De tweede en derde tekening laten zien hoe vrolijk en blij je kan worden als je ergens een Happy Stone vindt. Of misschien wel meer: het gevoel dat je krijgt als je een Happy Stone ergens neerlegt, zodat een ander hem van vinden en er hopelijk eventjes blij van wordt.


Tekening 4 geeft op een andere manier uitdrukking aan de naam Happy Stone: een gewone stenen muur die opgevrolijkt wordt door een vrolijk hart van gekleurde stenen!Ik ben benieuwd wat Jovani ons volgende keer laat zien over zijn werk en zijn leven in Mexico.

Groetjes en fijne week, Lisette (lisetteterburg@upcmail.nl).