Mail: nellie.markus@hccnet.nl

Geef commentaar


Mijn naam is Nellie Markus en ik ben in 1958 geboren in Zevenhuizen.

Ik volgde de opleiding Creatieve Therapie, afstudeerrichting drama. De opleiding was slechts het begin en ik volgde en volg dan ook nog regelmatig workshops op het gebied van theater en stem. Interesse voor de innerlijke belevingswereld van de mens was een sterke drijfveer om daarnaast de opleiding ‘Yoga en Wijsbegeerte’ te volgen. Het volgen van de schrijfopleiding bij Script+ in Amsterdam was de volgende stap. De eerste vier jaar volgde ik de cursus 'Verhalen schrijven', daarna Literair Proza om vervolgens af te sluiten met het laatste jaar 'Met de nadruk op Stijl'.

Ik rondde dit af met de publicatie van een verhaal (Ook verdriet heeft een geur) in de verhalenbundel De Lift.

Ik geloof in de kracht van theater, dans, muziek en beeldende kunst. Ik weet wat spelen kan betekenen om nare ervaringen een plek te geven, en niet alleen als therapeute, ook zelf heb ik dit ervaren. Voor mij is drama een medium dat kan helen. Voor een ander is dat tekenen of schilderen, voor weer een ander muziek of dans.

En daarnaast zie ik wat sport de jongeren brengt. Niet ieder kind wil iets met theater, dans, muziek of tekenen/schilderen. Een deel van de jongeren bij NPH kan zich veel beter uiten in een sport. Het genieten van een training, de aangename spanning om een wedstrijd te spelen, te scoren... kortom sport is eveneens een onmisbaar onderdeel voor de jongeren. En daarom hebben we besloten om sport toe te voegen aan de projecten die we opzetten. Evenals de bibliotheek. Theater en boeken zijn voor mij onmisbaar in het leven. Boeken zijn een spiegel, laten je een andere wereld zien en ik kan nog lang doorgaan wat een boek je kan bieden maar iedere boekenwurm weet dat voor zichzelf. De jongeren in NPH willen heel graag lezen en ook veel.

Het enthousiasme van de jongeren als ze meedoen aan de creatieve projecten of als ze sporten is voor mij de motor om hier in Nederland aan de gang te gaan om geld te verzamelen. En als ik zie hoe de ogen gaan glanzen van jongeren die graag lezen bij het idee dat we een bibliotheek gaan opzetten, dan motiveert me dat extra om hier hard aan de slag te gaan.